איך להכין את האופניים לחורף - Kalofun דילוג לתוכן דילוג לכותרת תחתונה
איך להכין את האופניים לחורף

איך להכין את האופניים לחורף

פורסם לפני שנה 1

שיתוף:

חורף ישראלי: המדריך לאופניים חשמליים בחורף שכל רוכב חייב להכיר

כשהימים מתחילים להתקצר, העננים מתחילים להאפיר והטמפרטורה יורדת, כולנו מרגישים את זה באוויר – החורף בדרך.

אבל בעוד שאנחנו יכולים להתחמם עם כוס שוקו חמה וכרית חימום, האופניים החשמליים שלנו צריכים טיפול והכנה מיוחדים לעונה הקרה. כי מה יותר מבאס מאופניים תקולים באמצע יום חורף קר וגשום?
במאמר הבא, נעבור על כל מה שצריך לדעת כדי להכין את האופניים החשמליים לחורף. מהכנה טכנית ועד טיפים לשמירה על הבטריה והמנוע, בטוח תמצאו כאן משהו שיעזור לכם להתמודד עם החורף בצורה הכי טובה ובטוחה שיש.

איך להכין את האופניים החשמליים לחורף
איך להכין את האופניים החשמליים לחורף

איך משפיע החורף על האופניים החשמליים שלנו?

אז נכון, אנחנו לא גרים בשבדיה, רובנו לא צריכים לפנות שלג מהכניסה לבית ובקיצור, החורף הישראלי הוא לא כל כך נורא. אבל זו טעות לחשוב שלחורף אין השפעה על האופניים החשמליים שלכם, ולא רק בגלל הגשם (וההצפות שהוא מביא איתו לרוב).

  1. מזג האוויר:
    זה לא רק הטמפרטורה הנמוכה. גשם ורוחות חזקות יכולים להפוך את הנסיעה שלכם להרבה יותר מאתגרת, ולגרום לנזקים ולבעיות באופניים אם לא תתכוננו נכון.
    חלקים באופניים חשמליים שלכם עשויים לסבול מקורוזיה, והמנוע והבטריה של האופניים נחלשים ונפגעים כתוצאה מתנאים קיצוניים. זכרו: חשמל ומים ביחד זה אסון!
  2. הבטריה:
    הסוללה היא אחד הרכיבים הרגישים ביותר לטמפרטורה, וגם היא מתקררת. בטמפרטורות נמוכות, הסוללה מספקת פחות אנרגיה, ודורשת מכם להטעין אותה בתדירות גבוהה יותר. אז אם אתם חושבים שאתם לא יכולים לסבול כמה דקות בחוץ, תחשבו על הסוללה שלכם!
  3. אחיזה בכביש:
    זה לא סוד שכבישים רטובים או מכוסים בשלג הם לא המקום האידיאלי לרכיבה. צריך להתאמץ הרבה יותר כדי להישאר על שתיים לאורך כל הנסיעה.
    כשהטמפרטורה יורדת, גם הלחץ בצמיגים יכול לרדת. שימו לב לבדוק אותו באופן תדיר כדי למנוע פגיעה ביכולת שלכם לרכב בבטיחות.

איך להכין את האופניים החשמליים לחורף?

אחרי שכבר קיבלתם כיוון כללי לגבי איזה בעיות יכולות לצוץ, הגיע הזמן לדעת איך למנוע אותן.

בתור כלל אצבע, מומלץ לא לרכב בגשם.

  1. חייבים לרכב ביום גשום? חשוב לוודא שכל החלקים החשובים באופניים מוגנים ושמים לא יכולים לחדור אליהם.
    אל תבנו על זה שיהיה רק טפטוף קל כשתצאו להביא משהו מהסופר, כי רוב הסיכויים שתחזרו ספוגים ועם אופניים תקולות. זה כולל את הסוללה המנוע, הבקר והצג (דיספליי).
    חשוב מאוד שלא תתנו לסוללה להירטב בשום מצב. מים שיכנסו לסוללה יכולים לגרום לקורוזיה ולהרוס את הסוללה. בסיום הרכיבה, אל תשאירו אותה בחוץ והכניסו אותה הביתה.
  2. בדקו את המערכות השונות כמו הצמיגים והבלמים. וודאו שלחץ האוויר בצמיגים תקין ושאין בהם חתכים או פגמים. תחילת החורף היא גם זמן מצוין לבדוק את הרפידות ולראות שהן תקינות.
  3. אם חשבתם שאתם יכולים לעשות דריפטינג על הקרח, תחשבו שוב.
    רכיבה בחורף דורשת יותר זהירות, אז תנהגו לאט יותר, בזהירות ומבלי לקחת סיכונים מיותרים.
    דרך אגב, אפשר לתרגל גם רכיבה בחורף. בחרו מסלול קצר בסוף השבוע, תרגלו רכיבה "על רטוב", ותראו איך אתם מתמודדים עם השלוליות והגשם.
  4. השקעה קטנה באביזרים לחורף יכולה לעשות הבדל גדול.
    אולי זה הזמן להשקיע בכמה גאדג'טים שימושיים. יש אביזרי רכיבה לחורף שנועדו לרוכב עצמו כמו כפפות, מעיל גשם ומכנסי גשם, השומרים על חום הגוף, ויש אביזרים לאופניים עצמם כמו ציפויים נגד החלקה לצמיגים, תאורה נוספת על האופניים ועוד.
  5. סיימתם לרכב? הקפידו לקחת את האופניים איתכם למקום סגור.
    זה לא מתאפשר? כיסוי לאופניים חשמליים יכול לשמור על האופניים שלכם יבשות ולמנוע מהמים לחדור למערכות החשמליות בזמן שאתם חונים.

אז, עכשיו כשאתם מרגישים קצת יותר מוכנים, נכון שהחורף כבר לא נראה כזה מפחיד?

איך להישאר יבשים ובטוחים על אופניים חשמליים בחורף?

אז אחרי ששברנו את הקרח, נעבור לטיפים שיכולים לשדרג לכם את חווית הרכיבה גם כשהשמים נפתחים והגשם יורד בלי רחמים:

  1. התלבשו בהתאם: אל תתעלמו מהחשיבות של לבוש חורפי. אם הרעיון של להגיע לכל מקום רטובים מרגש אתכם, אתם יכולים לוותר על הסעיף הזה. אבל אם אתם רוצים להישאר יבשים וחמימים, תשקיע בלבוש שלכם. חליפת גשם, כפפות רכיבה, ואולי אפילו כיסוי לנעליים. אתם לא רוצים להיות היחידים שנראים כאילו הם נכנסו להתקלח עם הבגדים.
  2. תיק עמיד למים: אם כבר נכנסנו לנושא, אל תשכח להגן גם על הדברים שאתם נושאים איתכם. כי זה לא כיף להגיע למשרד ולגלות שהלפטופ שלכם שוחה במים.
  3. סעו בזהירות: התשתיות בישראל לא ערוכות ב-100% לחורף ולגשמים, וזה בלשון המעטה. בנוסף, אתם יכולים להיות רוכבים מדהימים, אבל אתם לא יכולים לשלוט על כל מה שקורה מסביבכם. כשהכביש או המסלול שלכם חלק מגשם, הרכיבה הרבה יותר מסוכנת. תאטו את המהירות, זה יתן לכם יותר זמן להגיב ויקטין את הסיכוי להתרסקות מפוארת ורטובה.
  4. תנאי ראיה: זה לא סוד שבקשה יותר לראות בגשם. כדי לוודא שאתם רואים יותר טוב (ושרואים אתכם) — הוסיפו פנסי תאורה מקדימה ומאחורה, במיוחד אם אתם מרכיבים ילדים.
  5. תפסו מחסה: אם נתקעתם בגשם, תמצאו מקום מחסה מהגשם. תחנת אוטובוס, כניסה של בניין, עץ גדול — העיקר שיהיה משהו שימנע מהגשם להמשיך לרדת עליכם ועל האופניים.

החורף הגיע, אז מה עכשיו?

נראה שאתם מוכנים לעמוד בגבורה מול החורף הישראלי, שבסך הכל הוא תקופה מדהימה לרכב על אופניים חשמליים. הכבישים פחות עמוסים, האוויר נקי יותר, והנוף פשוט מדהים.
צוות קל אופן מאחל לכם רכיבה בטוחה ויבשה, ואל תשכחו להנות!

יכול לעניין אותך:
עלו לאחרונה:
הנמכרים ביותר:
ספיידר--חאקי-שחור
סוללה 48V | 17.5Ah
צמיגי ″Mini fat 3 x 20
המחיר המקורי היה: ₪4,790.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪3,999.00.
ספיידר-שלדה-נמוכה לבן
סוללה 48V | 17.5Ah
צמיגי INNOVA 3 x 20″
המחיר המקורי היה: ₪5,200.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪4,890.00.